Ny skuffelse i statsbudsjettet. Nå om bostipend

Det viser seg at regjeringen har strammet i borteboerstipendet betydelig. Riktignok kaller de innsparingen behovsprøving for å sikre elever hvis foreldre har lavere inntekter. Men de vil spare 85,7 mill kr på dette. Så det er dramatisk, særlig for alle KFFs internatskoler og skoler som har hybelelever.
2014-10-15

Rektor på Øya vgs Hallgeir Solberg skriver:

-"Borteboerstipendet halveres

  •    Behovsprøving rammer folk med helt normale familieinntekter (folk flest)
  •    Halvering i stipend (og ikke mulighet til lån)
  •    Reduserer elevenes reelle mulighet til å velge et annet alternativ enn offentlig skole på vgs nivå
  •    Intensjonen med hele landet som inntaksområde blir illusorisk"

Rektor på Nordborg skoler Anette Sørensen Rege skriver:

"Dess mer jeg ser på dette, dess mer urimelig opplever jeg at det er.

 Dette er en innstramming som kommer elevene i de store byene til gode (der færre slipper å flytte), mens det rammer elevene fra f.eks. yttersida av Senja som må flytte for å gå på skole uansett hvilken skole de går på.

 Jeg regner også med at dette gjelder elever uansett om de går i privat eller offentlig skole? I så tilfelle bør vi engasjere fylkeskommunene/de offentlige skolene også, i tillegg til at jeg regner med at Elevorganisasjonen er på saken?"

KFF var ikke klar over og kom sent ut med denne saken, men politisk er det informert til Stortinget fra i dag og flere i Stortinget vil bli informert også videre. Vi har også hatt kontakt med Norges Toppidrettsgymnas (NTG) og Wang Toppidrett som begge har flere skoler som er avhengig av elever som hybelboere. Også en steinerskole, den i Røyken, har internat.

Saken bør deles på facebook og i sosiale medier. Få dette ut!

Powered by Cornerstone