Klassekampen vekker debatt med ensidig framstilling

Avisen påpeker, sikkert riktig. at det er over 90 % avvik i private skoler i 2012, men at det er et par prosent høyere i offentlig skole blir ikke påpekt som noe problem. Debatten følges nedenfor. Saken oppdatert 26 mars!
2014-03-21

Klassekampens artikkel på nett ligger her. Kanskje har avisen mer stoff i sin papirutgave,

NTB og Nynorsk Pressekontor har sendt ut en pressemelding om saken som er enda enklere og kritisk bare til private skoler. Den er spredd i flere titall aviser over det ganske land. Her er teksten fra Vårt Land.

Det er sørgelig at bare de private skolenes avviksprosent blir slått opp og gjort sak på nå ut over det ganske land. I flere år var privatskolene i disse årsrapportene mye bedre enn de offentlige skolene. Akkurat i året 2012 er offentlige og private skoler desverre like dårlige i og med at over 90 % har avvik!

Lars Eirik Sandvik i KFF uttaler: "I min nåværende jobb som kvalitetsrådgiver for private skoler har jeg besøkt over 100 private skoler (livssynsskoler, steinerskoler, montessoriskoler m.fl.), opp til flere besøk ved flere skoler.

Mitt inntrykk er at de generelt sett driver meget seriøst og etterstreber regeletterlevelse til beste for elevene.

De opplever det frustrerende at de får mange avvik på formaliteter og detaljer som ikke har noen innvirkning på om eleven får sine rettigheter, men de tar tilsynsrapporter på alvor uansett alvorlighetsgrad på avvikene og etterstreber rask lukking av avvikene."

Så må vi likevel bli bedre og rette opp, men vi skulle ønske at nyansene i avvikene hadde kommet fram!

24 mars hadde Klassekampen en ny artikkel. Denne gang heter det at private skoler siler ved inntak. Det er Utdanningsdirektoratets høringsuttalelse om KD-forslaget til dispensasjon fra privatskoleloven som inneholder dette og de Frykter siling av elever.

Powered by Cornerstone