KD foreslår dispensasjons-mulighet i privatskoleloven

Kunnskapsdepartementet foreslår at det innføres en midlertidig dispensasjonsbestemmelse i privatskoleloven om at det i særlige tilfeller kan gis godkjenning til private skoler som ikke oppfyller kravet til grunnlag i privatskoleloven.
2014-01-16

I lovforslaget signaliserer KD at regjeringen vil arbeide for en ny friskolelov med rett til godkjenning for søkere som oppfyller kravene til innhold og kvalitet med mindre dette etter en helhetsvurdering vil gi negative konsekvenser for det offentlige skoletilbudet. Departementet har satt i gang et større arbeid med sikte på helhetlige lovendringer for å gjennomføre regjeringens politikk. Departementet tar sikte på å sende forslag til mer omfattende og permanente lovendringer på høring høsten 2014 og legge disse frem for Stortinget våren 2015.

Saken nå er en høringssak om den begrensede dispensasjonsbestemmelsen, men regjeringen signaliserer også tydelig hva de vil videre. Det blir det debatt av:

Leder i KUF-komiteen Trond Giske fra AP er bestyrtet over både signalene om ny lov og dispensasjonsforslaget. Det har gått saker om dette i aviser uten at vi har sett det i nettaviser, og i debattprogram på NRK 15/1 mellom Giske og statsekr. Birgitte Bjordal (H) i KD. Bjordal forsvarer selvfølgelig saken. Giske er sitert på NRK.no.

Så hadde Dagen en sak både 14. januar og 15. januar hvor KFFs generalsekretær og KrFs stortingsrepresentant Anders Tyvand i KUF-komiteen kommer til orde. Begges budskap er at frislipp og økonomiske interesser rundt friskoledrift kan skade friskolene, både de kristne og andre. Den midlertidige dispensasjonsbestemmelsen er det ikke store problemer med.

KFFs styre skal i kommende møte behandle denne saken som høringssak. For det er fristen 21. februar.

 

 

Powered by Cornerstone