Intet til friskolene i revidert statsbudsjett

De av oss som hadde trodd at det skulle komme et signal om tilskudd til lokaler eller kapitaltilskudd, inkludert et pengebeløp, ble skuffet. Vi får håpe på at sentrumspartiene igjen kan få til noe i et forlik også om dette budsjettet.
2014-05-14

Regjeringen foreslår imidlertid generelt i skolen å styrke satsingen på videreutdanning for lærere med 50 millioner kroner.

–Vi så at det var stor søkning til videreutdanningene og derfor øker vi antall plasser i revidert. Nå gir vi ytterligere 500 lærere mulighet til å ta videreutdanning fra 2. halvår. Vi fortsetter med vår satsing på å gjøre gode lærere enda bedre. Læreren er nøkkelen for at elevene skal lære mer på skolen, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Regjeringen legger vekt på å styrke lærernes kompetanse i matematikk og naturfag. Derfor er 1550 plasser satt av til disse fagene. Regjeringen betaler mer av lærernes videreutdanning og tar også en større del av skoleeiernes andel av vikarutgifter. Det har ført til en markant økning av antall lærere som søker om videreutdanning. Av de over 7000 lærere som søkte på videreutdanning i 2014, er om lag 4300 godkjent av skoleeierne.

Powered by Cornerstone