KFFs styre med åpent brev til kunnskapsministeren

Nå foregår en høring om en dispensasjonsbestemmelse for å kunne godkjenne enkelte skoler raskt før ny friskolelov er på plass. KFF arbeider med uttalelsen og har også sendt åpent brev om saken.
2014-02-07

Statsråden har varslet at de forbereder ny friskolelov. Høringen gir signaler om denne og tar opp en dispensasjonsbestemmelse for å få godkjent noen skoler raskere enn å vente på ny lov.

KFFs styre har nå gått ut med et åpent brev til statsråd Torbjørn Røe Isaksen om saken. Kunnskapsministeren ønsker en rask lovendring for å myke opp mulighetene for flere til å starte friskole. Styret synes det er bra at den foreslåtte oppmykingen i denne omgang er begrenset og formålsstyrt, men mener samtidig det hadde vært klokere å få en «god helhetlig debatt rundt innramming av en ny lov og sørge for en bredest mulig forankring i Stortinget». Styret mener en slik debatt hadde vært gunstig for å slå fast hvor vid adgangen, og ikke minst begrunnelsen for å starte friskole, skal være.

KFF sier også at friskolene har store forventninger til at det nye flertallet på Stortinget vil fjerne det KFF mener er åpenbar økonomisk og juridisk diskriminering av elever som gjør andre valg enn å gå på offentlige skoler. Man forventer også en politikk som bidrar til å sikre skolekvalitet uten at det kreves at alle skoler skal være like. Regjeringen og støttepartiene får ros for at man i statsbudsjettet sist høst la inn litt midler til kapitaltilskudd/husleietilskudd til friskoler, og KFF har forventninger om at dette trappes ytterligere opp i revidert nasjonalbudsjett til våren og i statsbudsjettet som legges fram til høsten.

Flere skriver om saken nå:

Vi kan nevne Kristelig Pressekontors artikkel, at Dagen har en artikkel i papirutgaven, at Norge I dag skriver og sikkert flere....

Åpent brev fra KFF til kunnskapsministeren.

Foreløpig høringsuttalelse fra KFF.

Powered by Cornerstone