Et bittelite signal om reelt kapitaltilskudd til friskoler

I budsjettavtalen mellom regjeringspartiene og KrF og Venstre av 15/11-2013 som gjelder statsbudsjettet for 2014, er det satt av 10 millloner kroner.
2013-11-15
I budsjettavtalen mellom regjeringspartiene, Kr.F og Venstre står det slik:  Kapitaltilskudd til friskoler, kapital-og husleietilskudd. 10,0
 
KFFs gen.sekr. uttaler at dette er gledelig på tross av det lille beløpet. Vi var opptatt av at de skulle komme i gang med det partiene var enige om, eller det vi kaller deres løfter. De har erkjent i felles uttalelser at dette trengs. Nå har de gitt et bittelite, men viktig signal om at dette står de for og dette vil det komme mer av! Dette takker vi partiene for.
 
Vi mener også at dette betyr at vårt arbeid med saken har lykkes. Vi trykket hardt på akkurat dette punktet til de fire partiene nå og er veldig glade for det finanskomiteens leder Hans Olav Syvertsen (KrF) sier til Vårt Land 15. november: "Dette tilskuddet fikk vi inn på slutten av regjeringstiden til Bondevik 2. Men det var samtidig noe av det første de rødgrønne kuttet for åtte år siden. Nå har arbeidet med en større økning begynt igjen."
Powered by Cornerstone