John Bauer gymnasene i Sverige er konkurs

Det er skolekonsernet JB Education, som ble kjent også i Norge da de fikk godkjent en rekke skoler under friskoleloven, som er konkurs eller som legges ned.
2013-05-31

Det brukes noe ulike ord i pressemeldingen fra NTB. Det synes som om selskapet må avvikle i form av en konkurs... Likevel har ledelsen fått solgt eller overdratt en rekke av skolene til andre slik at mange skoler vil drive videre.

John Bauer skolene kom ikke så skikkelig i gang i Norge som de ønsket. Kun to skoler av de som ble godkjent, flere etter anke til Kunnskapsdepartementet. De klarte imidlertid å skape overskrifter og måtte betale tilbake statstilskudd på mange millioner pga misligheter. En av de to skolene ble lagt ned og den andre overtatt av andre.

- Det norske Jonh Bauerselskapet  fikk mye kritikk i Norge, desverre med rette slik jeg ser det, sier gen.sekr. i KFF Torgeir Flateby. - Det viste seg at de gjorde gale ting og de rettet seg ikke etter norsk lovgivning og bragte dessverre dårlig lys over hele friskolebevegelsen og betydelig mistanke mot private skoler, som kritikere har visst å bruke aktivt i debatten. - Så vil helt sikkert skje også ved konkursen i Sverige, slik statsminister Stoltenberg allerede i dag har begynt!    

Her er en artikkel i Dagen om den nylige konkursen.

Dagens Næringsliv E24 skriver

Aura Avis her.

ANB og NTB har spredd disse artiklene og særlig utgaven vi fant i Aura Avis står i en mengde norske aviser!

Powered by Cornerstone