KFF forsvarer trosfrihet og ansettelsesrett i pressemelding

KFFs styre har behandlet og sendt ut en pressemelding i forbindelse med den pågående behandlingen i Stortinget av Diskrimineringslovgivningen Prop 88 L (2012-2013)
2013-05-31

Her er pressemeldingen:

"Forsvar trosfrihet for livssynsskolene!

-          Regjeringen forsøker å undergrave trosfriheten på våre livssynsskoler og kamuflerer det som «tekniske» lovendringer. Det hevder styret i Kristne Friskoles Forbund (KFF) få dager før tre diskrimineringslover endres og en ny diskrimineringslov om seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk behandles i Stortinget.

KFF understreker i en pressemelding at både organisasjonen og KFF-skolene er opptatt av å fremme likeverd og respekt.

– Derfor trenger vi verken detaljstyring eller trosstyring fra staten i skoler som er godkjent på religiøst grunnlag. Skolene må få bestemme selv hvilke forutsetninger av trosmessig art som er nødvendige i skolens stillinger, ut fra skolens formål og mål. Ut fra en trosmessig overbevisning må det gis rom for ulike vurderinger og etiske konsekvenser i ansettelsespolitikken, også i forhold til samlivsspørsmål.

KFF mener det vil undergrave både identitet og troverdighet hos skolene dersom man lager et skille mellom tro og liv. Staten har verken kompetanse eller rett til å definere troslojaliteten til de som arbeider ved eller søker til livssynsskoler. Det gir ingen mening å godkjenne skoler på religiøst grunnlag dersom staten driver ensretting i spørsmål som er relevante for skolens trosgrunnlag og formål. Toleransesamfunnet må ikke utvikles dit at alt tolereres unntatt tros- og ytringsfriheten, skriver KFF.

I lovproposisjonen, som Stortinget skal behandle 10. juni, foreslår regjeringen å fjerne unntaksbestemmelsen som i dag innrømmes tros- og livssynssamfunn og virksomheter med et religiøst eller livssynsmessig formål. I et høringssvar skriver KFF at dagens lovformulering må beholdes fordi den er en «signalparagraf for religions-, tanke- og samvittighetsfrihet.»"

Mer om saken kan leses her fra Kristen Friskole. 

 

Powered by Cornerstone